ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙΕρώτηση: Τι ακριβώς σημαίνει με λίγα λόγια για την Ελλάδα, η κρίση που ζούμε εμφανώς από το 2010 μέχρι σήμερα;


Απάντηση: Στην πραγματικότητα, ότι χάσαμε μέρος της εθνικής ανεξαρτησίας και το σύνολο σχεδόν των λαϊκών και κοινωνικών δικαιωμάτων, που από το 1981 εξασφάλισε στον λαό και τον τόπο, η πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου και του Σοσιαλιστικού Κινήματος, που αυτός ίδρυσε.


Ερώτηση: Τι σχέση έχει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου με το Σοσιαλιστικό Κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου;


Απάντηση: Το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου είναι η συνέχεια και η δημοκρατικότερη εξέλιξη του κινήματος του Ανδρέα Παπανδρέου. Θέλει την επανάκτηση των λαϊκών και κοινωνικών δικαιωμάτων και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας που θα διασφαλίσει και την ανεξαρτησία της.


Ερώτηση: Τι σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αριστερά κόμματα με τις κατακτήσεις του σοσιαλιστικού κινήματος από το 1981 μέχρι το 2004;


Απάντηση: Καμία. Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου εξασφάλιζε τα λαϊκά, τα κοινωνικά δικαιώματα και την Εθνική Ανεξαρτησία τον πετροβολούσανε μαζί με την Νέα Δημοκρατία. Τώρα που με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ και της υπόλοιπης Αριστεράς χάθηκαν σχεδόν όλα, κατηγορούν τον Ανδρέα Παπανδρέου, το Σοσιαλιστικό Κίνημα και τον Γιώργο Παπανδρέου για τις καταστροφές που η Δεξιά κυβερνητική πολιτική και η Αριστερή λαϊκιστική Αντιπολίτευση προκάλεσαν.


Ερώτηση: Γιατί μεγάλωσε η επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ;


Απάντηση: Γιατί μιμείται την αντιπολιτευτική πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου, χωρίς όμως να μπορεί να οργανώσει το έργο του και γιατί ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την κομμουνιστογενή ηγεσία του, που από πιστοί σταλινικοί αλλαξοπίστησαν σε σοσιαλδημοκράτες, εξαπατούν τον κόσμο με υποσχέσεις που είναι αδύνατον να πραγματοποιήσουν.


Ερώτηση: Τι ακριβώς έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου από το 2009 μέχρι το 2012 που ήταν πρωθυπουργός;


Απάντηση:


α. Πρώτον σήκωσε την καταστροφική κληρονομιά της Νέας Δημοκρατίας, που κυβέρνησε από το 2004 μέχρι το 2009, χωρίς λαϊκισμούς, παρελθοντολογίες και αναζήτηση ευθυνών. Αντί να ασχοληθεί με την απόδειξη ότι όλη την ευθύνη για την κρίση την είχε η Νέα Δημοκρατία και ο Αριστερός Λαϊκισμός, συγκέντρωσε όλες τις δυνάμεις του για να αποτρέψει την πλήρη και ιστορική καταστροφή της χώρας.


β. Σε μια βραδυκίνητη Ευρώπη, χωρίς μηχανισμούς αποτροπής της κρίσης, βρέθηκε στην ευρωπαϊκή πρωτοπορία και με τόλμη και επιστημονική γνώση, την οδήγησε στην δημιουργία του μηχανισμού στήριξης των οικονομιών των χωρών της, που βάλλονταν από την κρίση. Έτσι σώθηκε η ελληνική αλλά και η ευρωπαϊκή οικονομία. Τα κατάφερε για δύο κυρίως λόγους: Γιατί προσέφυγε στην καλλίτερη σε πλανητικό επίπεδο επιστημονική γνώση και γιατί όντας κληρονόμος του κοσμοπολιτισμού του πατέρα του και κοσμοπολίτης ο ίδιος, είχε πρόσβαση σε όλα τα διεθνή κέντρα εξουσίας τα οποία κατάφερε και να κινητοποιήσει και να επηρεάσει.


γ. Γιατί αγωνιζόμενος μέσα στην πρωτοφανή αυτή κρίση υπέρ του ελληνικού λαού και της πατρίδας που κινδύνευε να χαθεί, υφιστάμενος τις λυσσώδεις επιθέσεις της Δεξιάς και της Αριστεράς, αρνήθηκε να υποταχθεί στα διεθνή χρηματοπιστωτικά κέντρα, που ήθελαν να μεταβάλουν την Ελλάδα σε περίπτερό τους.


δ. Γιατί υπό τις ίδιες περιστάσεις, αρνήθηκε να υποταχθεί στα εκδοτικά συμφέροντα τα οποία τον πολέμησαν με τον πιο άθλιο τρόπο.


ε. Γιατί συγκρούσθηκε με τους έλληνες μεγιστάνες της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής στον χώρο της ενέργειας, τους οποίους σχεδίαζε να υποτάξει στους θεσμούς.


στ. Γιατί εγκατέστησε την διαφάνεια στην δράση της Κρατικής Εξουσίας και της Διοίκησης.


ε. Γιατί θέλησε να ελέγξει την θεσμική ασυδοσία του Τραπεζικού Συστήματος όπου οι ιδιώτες έχουν τον έλεγχο χωρίς να βάζουν και τα χρήματά τους.


ζ. Γιατί θέλησε να αποκόψει τον Δημόσιο Χώρο και την Επιχειρηματικότητα από την κληρονομημένη οθωμανική καθυστέρηση.


η. Γιατί θέλησε να κατοχυρώσει το Κράτος Δικαίου και το Κράτος Προνοίας με σκανδιναυικούς όρους.


θ. Γιατί ανέτρεψαν τον Γιώργο Παπανδρέου, ενεργώντας εξ αντικειμένου για χάρη του ξένου και ντόπιου κατεστημένου αυτοί που τον ανέτρεψαν.


ι. Γιατί όλα όσα δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με το νέο σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας μας, πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν και όλοι μαζί θα τα κάνουμε.Πέτρος Τομάρας


Υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας