Αν υπολογίσουμε ποιά είναι η κατάσταση στη χώρα το Εθνικό Εισόδημα, το έλλειμμα, το χρέος και τα άλλα μακροοικονομικά μεγέθη, με απλή αριθμητική αυτό δεν βγαίνει. Ούτε με χρηματοοικονομικές προσαρμογές, ούτε με δάνεια, ούτε με ενέσεις, ακόμα ούτε με γενναία επιχορήγηση, διότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα έχουμε δημιουργήσει τα ίδια. Το θέμα είναι πως θα την βγάλουμε εμείς; να περάσει ο καιρός; ή πως θα δώσουμε μια λύση μακράς πνοής για την χώρα. Να καλύπτει το μέλλον των παιδιών μας. Η δική μου προσέγγιση είναι η σταθερή πορεία προς την ανάπτυξη της κοινωνίας και της οικονομίας. Εγώ προσωπικά το έχω αποδείξει αυτό στην πράξη με το έργο μου και τις επιλογές μου. Σε γενικό επίπεδο αυτό έχει δύο σκέλη. Οργάνωση και εξυγίανση του δημόσιου τομέα και ενδυνάμωση του ιδιωτικού τομέα. Η προσέγγιση αυτή είναι σκληρή διότι προϋποθέτει σύγκρουση με μια σειρά από ομάδες, νοοτροπίες, συντεχνίες, και συμφέροντα. Δεν θα μπορούσε αυτό να το κάνει ένα κόμμα μόνο του, χρειάζεται εθνική ομοψυχία, διότι το ζήτημα είναι εθνικό. Πρέπει να αλλάξουμε να κάνουμε θυσίες. Δεν γίνεται να μην παράγουμε και να συνεχίζουμε να καταναλώνουμε με δανικά. Απλά δεν γίνεται. Ή το συνειδητοποιούμε και το αντιμετωπίζουμε ή πάμε προς ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Μπορεί να υπάρχει λύση; Ναι μπορεί πως;

-Πλήρης αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα

-Χρήση της πληροφορικής και του διαδικτύου

-Εφαρμογή των νόμων

-Αξιολόγηση των πάντων

-Ίσες ευκαιρίες για όλους, όταν ο Έλληνας ξέρει ότι «περιμένουν όλοι στην ουρά», και όλοι αντιμετωπίζονται το ίδιο, μπορεί και αυτός να συμμετέχει αγόγγυστα. Επαναστατεί – και δικαίως – όταν βλέπει ότι ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους ημέτερους.

-Απλοποίηση των διαδικασιών για τον ιδιωτικό τομέα, ώστε το κράτος να μην γίνεται δυνάστης του ιδιωτικού τομέα.

-Ουσιαστική άσκηση αναπτυξιακής πολιτικής

Θέλετε να σας πω για το ΕΣΠΑ, για τον αναπτυξιακό νόμο, μήπως είναι μηχανισμοί διαφθοράς και αντικίνητρα για επιχειρηματίες που δεν μπορούν να υποστούν αυτή την ταλαιπωρία. Το ΕΣΠΑ στην υγεία έχει 20 στάδια. Αν περιμένεις μέχρι να τελειώσεις την διαδικασία έχεις χάσει τον σκοπό. Υπάρχει λύση; Ναι και είναι πολύ απλή, απλοποίηση των διαδικασιών και κατανομή υπευθυνοτήτων.

Εμείς και ξέρουμε και θέλουμε.

Δεν γίνεται η «Τσάμπα Ευρώπη», χρειάζεται κοινωνική συναίνεση και στήριξη της κοινωνίας, καθώς και συνεργασία με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

Χρειάζεται συνεργασία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και είναι αναγκαίο να εκλεγούν νέοι βουλευτές που να μπορούν με επιχειρήματα να πείθουν και να πείθονται, να συνεργάζονται για να επέλθει μια εθνική συνεννόηση να πάει η χώρα μπροστά. Τώρα δεν μπορούμε να λέμε ότι θα λύσουμε τα υπαρξιακά μας προβλήματα για τον κουμμουνισμό, τον σοσιαλισμό, τον καπιταλισμό και όποιον άλλον  -ισμό ήθελε προκύψει. Τώρα πρέπει να λειτουργήσει η χώρα, να γίνουν τα αυτονόητα στο κράτος, την δημόσια διοίκηση στην νομοθετική και την δικαστική εξουσία, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Χρειάζεται πραγματική προσήλωση στον άνθρωπο, τους πολίτες, όχι λόγια. Χρειάζεται ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης

Δεν βλέπω δεν πιθανολογώ αυτοδυναμία.