Έχουμε γνωρίσει και εκτιμήσει τον  Πέτρο Τομάρα  μέσα από την παρουσία του στους κοινωνικούς αγώνες για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Υγεία. Πέρα από κομματικές προτιμήσεις ή ιδεολογικές διαφοροποιήσεις, στηρίζω την υποψηφιότητα του  Πέτρου για τη εκλογή του ως Βουλευτή Αρκαδίας  με το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ, πιστεύοντας ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί, ως Βουλευτής  με την ίδια συνέπεια τους αγώνες και τις αξίες που μοιραζόμαστε μαζί του.Athanasios Tsatsos Msc, NHS-MP

Lawyer,Mediation-Arbitration, Public and Business Administration

Contact Details:

Mobile Phone: +306977663368

website:  www.medarb.gr

Email: athantsatsos@gmail.com

Linkedin:http://www.linkedin.com/profile/view?id=246580444&locale=en_US&trk=tyah&trkInfo=tas%3Atsatsos

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2015


Ανοικτή επιστολή στήριξης στον Πέτρο Τομάρα


Οι παρακάτω υπογράφοντες, γνωρίζουμε τον Πέτρο Τομάρα ως Καθηγητή μας στο Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας και με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε τη στήριξή μας, στο δύσκολο αγώνα που και τώρα επέλεξε.


Ο κ. Τομάρας ήταν πάντα μαχητικός και αποτελεσματικός, δεν βολευόταν στις εύκολες λύσεις και δεν δίσταζε στις συγκρούσεις για το δίκιο και το σωστό.

Όλα αυτά τα χρόνια γνωριμίας μας, από φοιτητές του στις τάξεις του 1990 και μέχρι σήμερα που είναι ένας χρήσιμος συνεργάτης μας, ζήσαμε από κοντά τις προσπάθειές του για την προαγωγή της επιστήμης και της διδασκαλίας, την αναβάθμιση του Τμήματος, για τη στήριξη των φοιτητών και την προώθησή τους στην αγορά εργασίας.


Τώρα έχει επιλέξει πάλι το δύσκολο αλλά σωστό δρόμο της αλήθειας, της αποτελεσματικότητας αλλά και της σύγκρουσης με τα κατεστημένα, το δρόμο της ευθύνης, της αλήθειας, της αξιοκρατίας, της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας, της ισοπολιτείας και των μεγάλων αλλαγών.


Συτρατευόμαστε μαζί του στο κοινό όραμα, μιας δίκαιης, αυτόνομης, σύγχρονης Ελλάδας και πιστεύουμε ότι θα του δοθεί η δυνατότητα να εκφραστεί και να υλοποιήσει τις μεθόδους άμεσης δημοκρατίας για τις οποίες μας δίδασκε.


Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία


Οι πρώην φοιτητές
ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΙΡΙΖΟΥΜΕ ΠΕΤΡΟ ΤΟΜΑΡΑ


Εμείς οι Αρκάδες και οι Αγιοπετρίτες, είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι της δουλειάς και της μπέσας. Δεν μας αρέσουν τα ωραία λόγια, αν και μας γοητεύουν πολλές φορές, αλλά προτιμάμε τα σωστά έργα.


Το κακοτράχαλο ανάγλυφο του τόπου μας, τα βουνά και τα βράχια μας έχουν κάνει σκληρούς και στο χαρακτήρα και στους τρόπους, αλλά σταθερούς και αγέρωχους σαν τους βράχους που τους βαρά το κύμα, αλλά αυτοί παραμένουν ανέπαφοι. Η φτώχια και οι δυσκολίες μας έχουν κάνει εφευρετικούς και πρωτοποριακούς, αγαπάμε τη πρόοδο, τη δικαιοσύνη, το σωστό και το δίκαιο. Βλέπου το καλό και το σωστό, είμαστε προοδευτικοί άνθρωποι με τη πραγματική έννοια του όρου. Έχουμε συμπόνια και αλληλεγγύη για τους συμπατριώτες και τους συγγενείς μας, αλλά και για όλους τους συμπολίτες μας. Αγαπάμε τη πατρίδα μας και πιστεύουμε και εμπνεόμαστε από τους αγώνες για την ελευθερία του 1821, στους οποίους οι πρόγονοί μας ήταν πρωταγωνιστές, αλλά και το έπος του ’40 όπου οι παππούδες μας έλαβαν μέρος.


Μπορούμε και ξεχωρίζουμε τους καλούς από τους κακούς και στην ιστορία και στη πολιτική. Ξέρουμε ότι ο Κολοκοτρώνης και ο Καποδίστριας έφτιαξαν τη χώρα μας και δεν μας αλλάζει κανένας γνώμη όσο και να προσπαθεί με ιστοριοφανείς αναλύσεις. Ξέρουμε τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τους Παπανδρέου. Ο κόσμος όπως και εμείς έχουμε ένστικτο αλάνθαστο και εμπιστευόμαστε τον Γιώργο Παπανδρέου. Ξέρουμε πόσο αγώνα έκανε, πως συγκρούστηκε με τα συμφέροντα εντός και εκτός της χώρας και πως τον έριξαν οι μέσα και οι έξω από το κόμμα.


Θέλουμε σε αυτή την εκλογική μάχη να μας εκπροσωπήσει ο συμπατριώτης και φίλος μας Πέτρος Τομάρας, διότι ξέρουμε ότι είναι ένας γνήσιος Αρκάς, Αγιοπετρίτης, που αγαπά και αγωνίζεται από μικρό παιδί, έχει γνώσεις, εμπειρία και θέλει να δουλέψει για τον τόπο μας. Τον εμπιστευόμαστε γιατί είναι τίμιος και στοχεύει σε αξίες μακράς διάρκειας όχι σε πρόσκαιρες αξίες. Έχει αγωνιστεί και έχει πολλές φορές συγκρουστεί για σωστά θέματα, κόντρα στα συμφέροντα και στο ρεύμα. Δεν συμβιβάζεται αλλά δεν είναι αντιδραστικός και κατορθώνει να είναι αποτελεσματικός.


Οι συμπατριώτες